Kategoriat
Yleinen

Miksi ehdolle?

Aion pyrkiä ensi keväänä eduskuntaan, ja tarvitsen siihen juuri sinun tukesi! ❤️

——————

Olen potenut jonkinlaista maailmantuskaa niin kauan kuin muistan. Ensimmäisinä kouluvuosina, tai ehkä jo vähän ennen, kannoin huolta ihmisen tavasta kohdella luontoa ja eläimiä. Kävimme ystäväni kanssa keräämässä roskia lähimetsästä (joskin täytyy myöntää, ettemme kovin montaa kertaa). Järkytin ala-asteemme jo hieman iäkkäämpää kouluterveydenhoitajaa kysymällä neuvoja lihansyönnin lopettamiseen saaden idealle täystyrmäyksen. Maailman parantaminen sai odottaa.

90-luvulla ilmapiiri Suomessa oli aika rasistinen. Minun oli vaikeaa ymmärtää sitä vihaa, joka rasismin taustalla kyti. Miten ihonväri tai kansallisuus muka vaikuttaisi ihmisen arvoon? Rasismi oli käsittämätön ja vastenmielinen ilmiö, jota vastaan piti taistella. Ainoa tapa, jonka itse siinä vaiheessa keksin, oli ilmaista oma vastakkainen mielipiteensä näkyvästi. Tässä viidennen luokan koulukuvassa käyttämäni pinssi oli yksi näistä tavoista.

Kaipasin yhteiskunnallista muutosta jo varhain, ja oli hyvä valinta hakea opiskelemaan yhteiskuntatieteitä yliopistoon. Opiskelujen aikana alkoi ymmärrykseni rakenteiden ongelmista ja mahdollisista ratkaisuista kasvaa. Sain ajattelulleni tieteellistä pohjaa. Opiskelujen ohella tein myös työtä asunnottomien palveluiden parissa. Aloin nähdä yhä selkeämmin niitä ongelmakohtia, joita yhteiskunnassamme haluan muuttaa. Suomessa on eriarvoisuutta, epätasa-arvoa ja köyhyyttä, joiden torjumiseksi tarvitaan vahvaa hyvinvointivaltiota. Ymmärsin, että tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja laadukkaat julkiset palvelut ovat toimivan yhteiskunnan perusaineksia.

Politiikan ja puolueeni valitsin vaikuttamisen välineeksi vuonna 2017, kun päätin lähteä mukaan kuntavaaleihin. Halusin kokeilla, olisiko politiikka minulle sopiva tapa parantaa maailmaa. Vasemmistoliitto oli siinä kohden selvä valinta, sillä se yhdistää suomalaisista puolueista parhaalla tavalla eriarvoisuuden ja ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun.

Nyt, vuonna 2022, olen Kuopion kaupunginvaltuutettu, Pohjois-Savon hyvinvointialueen aluevaltuutettu ja aluehallituksen jäsen. Tällä kokemuksella voin todeta, että politiikka tosiaankin on minulle sopiva ja oikealta tuntuva tapa vaikuttaa asioihin. Se vaatii kärsivällisyyttä, kiihdyttää välillä epätoivon tai raivon partaalle ja aiheuttaa unettomia öitä. Toisaalta se antaa melko suoran mahdollisuuden vaikuttaa isompiin rakenteisiin, edistää demokratiaa ja oppia valtavasti uutta.

Siispä seuraava askel on selvä: haluan eduskuntaan antamaan oman panokseni tämän maan ja jopa maailman muuttamiseen paremmaksi.

Olen ilmoittanut kiinnostukseni ehdokkuuteen ja toivon Savo-Karjalan vasemmiston nimeävän minut yhdeksi eduskuntavaaliehdokkaistaan. Syksyn aikana on tarkoitus käynnistää kampanja ja tarvitsen siihen myös sinua.

Toivon, että liittyisit tukiryhmääni juuri sillä panoksella, mikä sinulla on mahdollisuus antaa. Tukiryhmässä toimiminen voi olla kannustamista, ideointia, esitteiden jakoa, leipomista, oikolukua, taustaselvittelyä, tapahtumissa musisointia, kuljetusapua, askartelua, kavereille suosittelemista tai vaikka some-postauksista tykkäämistä. Myöhemmässä vaiheessa myös kampanjan tukeminen taloudellisesti on mahdollista.

Mukaan voit ilmoittautua esimerkiksi laittamalla minulle viestiä tai tällä lomakkeella.