Kategoriat
Yleinen

Viimeinen sammuttaa valot


Ilmastonmuutos huolettaa suomalaisia.

Moni haluaa vaikuttaa ja tekee pieniä ja suuria tekoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Pysäyttämisestä ei enää voida puhua. Vasemmistoliitto haluaa rajoittaa ilmaston lämpenemisen 1,5 asteeseen.

Paremman tiedon kannustamina me pyrimme vähentämään yksityisautoilua, lihansyöntiä ja shoppailua. Pyrimme välttämään turhia pakkauksia ja konmaritamme kodeistamme turhaa tavaraa. Useat meistä suosivat kierrätystä, lainaamista, lähiruokaa, pyöräilyä ja julkista liikennettä. Ilmastolakkoilemme, allekirjoitamme vetoomuksia ja kannustamme ilmastolakkoilevia nuoria. No, ihan kaikki eivät, mutta moni kuitenkin. Useimmat meistä arvostavat arjen pieniä tekoja ilmaston ja ympäristön puolesta.

Kuulostaa hyvältä ja näin meidän tulee toimia. Meidän jokaisen on muutettava käyttäytymistämme. Tämä ei kuitenkaan riitä. Muutoksia tarvitaan myös ja erityisesti suuremmassa mittakaavassa. Päättäjillä on valtava vastuu ottaa ilmastonmuutos vakavasti. Päättäjien on aika siirtyä sanoista tekoihin – NYT! Tarvitsemme järjestelmätason muutoksia, velvoittavia päätöksiä, lainsäädäntöä, kieltoja ja kannusteita. Juuri nyt on ekologisen jälleenrakennuksen aika.

Vasemmistoliiton ilmasto-ohjelma – Päästöt alle nollan jo 2030-luvun alussa: https://vasemmisto.fi/ilmastokestavasti-2030-luvulle/

Ilmastovanhemmat: http://ilmastovanhemmat.fi/etusivu/

WWF Ilmastonmuutos: https://wwf.fi/uhat/ilmastonmuutos/