Kategoriat
Yleinen

Työ jatkuu!

Eduskuntavaalien tulos on nyt vahvistettu ja olen ollut eilisestä lähtien virallisesti kansanedustaja. Sain yhteensä 3358 ääntä. Savo-Karjalan vasemmiston lista sai 12 266 ääntä, mikä tarkoittaa 5,5 % kannatusta (-1,7 %) ja yhden paikan säilyttämistä. Olen äärimmäisen kiitollinen tästä mandaatista, jonka minulle ovat antaneet paitsi omat myös muiden Savo-Karjalan Vasemmiston listalla olleiden ehdokkaiden äänestäjät.

Politiikka ei ole mikään yksilösuoritus. Yksin ei voi menestyä, vaikka olisi miten hyvä ehdokas. Kansanedustajapaikkaan vaaditaan paljon töitä kaikilta saman listan ehdokkailta. Onneksi meillä oli niin hyvä ehdokaslista, että saimme pidettyä eduskuntapaikan kannatuksen laskusta huolimatta.

Kuten varmaan olette panneet merkille, minulla oli myös aivan uskomattomat tukijoukot tekemässä vaalityötä kanssani. Tulee nöyrä ja kiitollinen olo, kun miettii, miten moni ihminen on uskonut minuun ja sanomaani niin paljon, että on laittanut itsensä likoon mahdollistaakseen tämän lopputuloksen. Kiitos kaikille teille, teimme upean kampanjan!

Kokonaistilanteen osalta tulos oli totta kai pettymys. Vasemmistoliiton vaalitappio oli murskaava, kun taas oikeisto pärjäsi vaaleissa hyvin. Tämä vaatii meiltä peiliin katsomista. Omasta kuplastani katsottuna tekemisemme näytti koko vaalikauden ja vaaleissa erinomaiselta, puheenjohtajamme on todella suosittu ja ehdokkaamme kampanjoivat hurjasti koko kevään. Miksi tämä ei näkynyt tuloksessa ja mitä meidän olisi pitänyt tehdä paremmin?

En suostu uskomaan, ettei sanomallemme ja arvoillemme olisi Suomessa kysyntää. Siitä kertoo sekin, että vaalien jälkeen puolueeseen on liittynyt valtavasti uusia jäseniä. Ehkä vaalitulos kertoi ihmisille jonkun sellaisen viestin, jota emme itse onnistuneet heille välittämään? Omasta puolestani haluan toivottaa kaikki uudet jäsenet lämpimästi tervetulleeksi mukaan rakentamaan reilumpaa huomista.

Pettymys on nyt käännettävä toiminnaksi. Meitä tarvitaan, ja meillä on kaikki mahdollisuudet menestyä tulevissa vaaleissa paremmin. Työ jatkuu, ja toivon, että mahdollisimman moni teistä siihen osallistuu!